На Україну насуваються перші заморозки: синоптики дали прогноз, якою буде погода у вересні

У вересні в Україні очікується середня температура повітря в межах 15-20 градусів (у Карпатах 13-14 градусів), що на 2 градуси вище за кліматичну норму. Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру.


За прогнозами синоптиків, місячна кількість опадів становитиме 37-76 мм, в окремих районах Карпат – 97-111 мм, що відповідає середнім значенням.

“Вересень є перехідним місяцем між літом і восени, для нього характерне загальне зниження температури та зменшення активності гроз”, – наголошується в повідомленні.

Довгострокові спостереження показують, що середня температура повітря у вересні становить 13-17 градусів, у деяких південних районах – 18-20 градусів, а гірських областях – 9-15 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря у вересні може досягати 1-7 градусів морозу, у південних частинах Херсонської та Запорізької областей – близько 0-1 градуса тепла, а у Криму – до 5,5 градуса тепла.

Абсолютний максимум температури повітря досягає 33-38,8 градуса, а у гірських регіонах – від 24 до 32 градусів тепла.

Середня кількість опадів у вересні варіюється від 37 до 74 мм, на півдні місцями 28-36 мм, у Прикарпатті, Закарпатті та Карпатах – від 77 до 108 мм, а у високогірних районах Карпат – до 130 мм.

Заморозки можуть спостерігатися у другій та третій декадах вересня, а у Карпатах, а також в окремих районах Чернігівської, Сумської, Черкаської та Кіровоградської областей – уже у першій декаді місяця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.