Вже звільнено 11 сіл у Курській області: у наших, крім полонених, з’явилися потужні трофеї

У Курській області звільнено 11 сіл та отримано потужні трофеї


Що відомо про ситуацію в Суджі Курської області та які успіхи демонструють наші ЗСУ. Про це повідомляється у Телеграм-каналах.

РосЗМІ заявляють, що за ніч глибина проникнення збільшилась із 5 до 15 км. Ширина фронту близько 10 км.

Вже є перший трофейний танк.

Також на ще одному каналі заявлено яка ситуація сьогодні в Суджі Курської області, де знаходиться газометрична станція, через яку поставляється газ до Європи.

ЗСУ зайшли до 11 населених пунктів Курської області та на 15 км у глибину. Ширина фронту, за словами окупантів, становить 10-11 км.

Нагадаємо, вранці 6 серпня росія заявила про нібито спробу українського війська прорвати кордон Курської області — бої досі тривають, а місцева влада називає ситуацію «напруженою».

На тлі цього там евакуювали місцевих, а Слідчий комітет Росії навіть відкриє справу. У ЗМІ та мережі пишуть про втрати з обох боків.

Вранці влада Курської області заявляла, що в ніч на 6 серпня українські військові нібито намагалися прорвати російський кордон у Суджанському та Коренівському районах. Однак цього начебто не допустили завдяки бійцям прикордонної служби, збройних сил та ФСБ Росії.

Тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомляв і про атаки українських дронів, внаслідок яких є постраждалі та загиблі. Згодом Міністерство оборони Російської Федерації підтвердило спробу прориву кордону, якому начебто передувала вогнева підготовка.

Там кажуть, що це робили до 300 бійців 22-ї окремої механізованої бригади ЗСУ – вони нібито атакували підрозділи росіян на прикордонні в Курській області.

За даними відомства, військові за підтримки 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин атакували позиції підрозділів прикриття державного кордону Росії поблизу села Миколаєво-Дар’їно та Олешня, розташовані на кордоні.

Читайте також  Чи посадить Зеленський Порошенка: назвали важливий нюанс

Однак у Міноборони також сказали, що російські війська все ще відбивають атаки та завдають ударів по бійцям у районі кордону та резервів на території Сумської області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.