“Бусифікація” триватиме: у Зеленського зробили резонансну заяву

В Офісі президента заявили, що масштаби примусової мобілізації перебільшені.

Screenshot

Радник керівника Офісу президента Михайор Подоляк відповів, чому ТЦК під час мобілізації все ще використовують “пакування” в бусики. tsn.ua

Про це він розповів в інтерв’ю “Новини. Live”.

На думку Подоляка, деяким українцям складно ухвалити рішення і побороти свої внутрішні страхи.

“Не всі готові визнати, що війна є надскладною, великою, масштабною і треба до неї долучатися, попри страхи. З іншої сторони, не всі готові до складної комунікації. Я маю на увазі тих, хто організовує “бусики”. Вони готові до більш короткої комунікації, відповідно репресивного кшалту. Хотілося б мати ідеальну розмову, де з одного боку держава розставляє правильні акценти, а з іншого боку, суспільство попри свої страхи, теж розуміє, про що йдеться. Але треба розуміти, що ідеальних конструкцій не буває”, – каже радник голови ОП.

Подоляк зазначає, що відсоток добровільної та примусової мобілізації – неспівставний, українці набагато частіше добровільно стають на захист держави, однак усі запамʼятають “бусики”.

“Ми живемо в хейтові інформаційні часи. Навіть якщо ви будете мати на тисячу випадків нормальної співпраці ТЦК і людей, які мобілізуються, та один випадок примусової – цей один випадок на тисячу буде масштабований інформаційно та буде використовуватися для контрпропагандистської роботи”, – вважає радник Єрмака.

Подоляк запевняє, що в Україні є лише поодинокі випадки примусової мобілізації.

“Працює закон про мобілізацію, українське суспільство на багато більш усвідомлене, ніж може здатися на перший погляд. Воно приймає для себе тяжке рішення і все ж таки мобілізація проходить непогано”, – сказав він.

Чи можна заборонити “бусифікацію”

На думку Подоляка, повністю заборонити “бусики” не вийде. Адже йдеться про людський фактор.

Читайте також  Синоптики прогнозують чотириденний "сніговий апокаліпсис"

“Це рішення людини, яка займається цією роботою (мобілізацією – Ред.) і може використовувати ті інструменти, які здаються їй нормальними. Але представники ТЦК мають свою роботу виконувати. Я би хотів, щоб були держави, і зараз я не лише про Україну, які взагалі ніколи не порушують прав людей чи не створюють таких ситуацій. Але світ неідеальний”, – підсумував радник керівника Офісу президента.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.