Прикарпатець зарізав випадкового приятеля по чарці, якого сам пригостив алкоголем

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю, який “порізав” товариша по чарці та залишив його помирати в під’їзді.

Сутичка між двома чоловіками сталась в ніч з 1 на 2 січня на кухні квартири.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що 1 січня близько 18 години він зайшов в магазин  для придбання спиртних напоїв.

В магазині побачив до того незнайомого йому потерпілого, що був неохайно одягнений у старий одяг та просив продавця продати йому алкоголь у борг, оскільки не мав жодних коштів.

Пожалівши чоловіка, обвинувачений придбав йому пляшку алкоголю ємністю 0,25 л та пляшку пива ємністю 1,5 л та запросив його до себе додому відсвяткувати Новий рік.

Під час спільного розпиття алкоголю вночі з 1 на 2 січня на кухні квартири потерпілий почав ображати його матір, а тому він запропонував гостю піти.

Однак потерпілий, будучи значно молодшим та сильнішим, відмовився покидати квартиру і заподіяв обвинуваченому 3-5 ударів по корпусу тіла так, що той вдарився до дверного косяка на кухні.

Тоді обвинувачений схопив зі столу ніж і вдарив потерпілого цим ножем у ліве передпліччя. Після отриманого ножового удару потерпілий заспокоївся і пішов курити на балкон, а обвинувачений, прибравши на кухні, пішов у іншу кімнату спати.

Зранку до обвинуваченого прийшла сусідка, що допомагала доглядати за його матір’ю-інвалідом і сказала, що потерпілий погано виглядає і його треба відвезти у лікарню. Притримуючи, підсудний вивів потерпілого з квартири, бо той хитався. На сходовій клітці між третім та четвертим поверхом у потерпілого підкосилися ноги і він впав, однак був живий та знаходився в напівсвідомому стані.

Чоловік повернувся у квартиру і сказав сусідці, що не зміг потерпілого відвезти у лікарню. На що остання відповіла, що викликає швидку, а обвинуваченому сказала щоб йшов на роботу.

Читайте також  Суд зобов'язав садибу "Карпатські зорі" на Яремчанщині заплатити майже 400 тис. грн штрафу за трьох неоформлених працівників

Того дня на роботі підсудний почувався неспокійно, а тому а 09 год 30 хв повернувся додому. Побачив, що проводиться огляд місця події, так як потерпілий на сходовій клітці помер.

У вчиненому франківець щиро розкаявся та активно сприяв досудовому розслідуванню.

Відтак, призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки шість місяців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.