ЗМІ розповіли, скільки приблизно ракет залишилося у Росії

У Росії залишається в запасах близько 150 калібрів і приблизно 90 ракет Х-101/Х-555, пишуть українські ЗМІ з посиланням на джерела у військових колах.

Власних запасів ракет у російських окупантів і швидкість виробництва нових точно не вистачить для того, щоб підтримувати таку ж інтенсивність обстрілів України, як у травні 2023 року. Про це повідомляє портал РБК-Україна з посиланням на власні джерела військових колах.

Згідно з їхніми даними, станом на 3 червня у російських окупантів залишається в запасах:

150 ракет “Калібр”;
близько 90 ракет Х-101 / Х-555;
близько 140 балістичних “Іскандер-М”;
45 крилатих ракет “Іскандер-К”;
близько 80 ракет “Кинджал”;
близько 180 ракет Х-22.
Як кажуть експерти, російські окупанти вистрілюють по нашій країні свідомо більше ракет, ніж виробляють. Щодо запасів іранських безпілотників типу “Шахед”, то станом на 4 червня агресор вже випустив 1377 таких БПЛА з 1750, які Тегеран поставив до Москви за контрактом.

До слова, ракетні запаси країни-агресора станом на березень 2023 року оцінювалися приблизно в 146 одиниць Х-101, Х-555 і “Калібрів”, близько 49 гіперзвукових аеробалістичних “Кинджалів” і до сотні балістичних ракет типу “Іскандер-М”.

Ракетний удар по Києву
Нагадаємо, окупанти РФ різко активізували атаки на Київ. Противник атакував балістичними і крилатими ракетами наземного базування по ОТРК “Іскандер”. Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 з 10 випущених ракет, однак внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити в закрите бомбосховище. Отримали поранення ще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 по 04:30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. В цілому з Півночі і Півдня були зафіксовані пуски 31 дрона-камікадзе.

Читайте також  Росія доставила до Угорщини ядерне паливо для АЕС літаками - Сіярто

Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БПЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.