СБУ затримала агента РФ, який наводив ракетні удари на школи Миколаєва

Співробітники Служби безпеки України затримали російського агента у Миколаєві. Він наводив ракетні удари російських окупантів по миколаївських школах та збирав дані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

За наводкою зрадника у Миколаєві зруйновано та пошкоджено щонайменше дві школи, а також кілька об’єктів військової інфраструктури. Про це повідомили в СБУ.

“СБУ затримала російського агента, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих “залякувальних” ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні. Встановлено, що за його “наводкою” у Миколаєві зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах”, – наголосили в СБУ.

Кіберфахівці Служби встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки РФ після початку вторгнення. Зловмисник брав активну участь у дискусіях у Telegram-каналах антидержавного спрямування, у ході яких ретранслював російські наративи.

“Під час обшуку правоохоронці виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомили у СБУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.