Якщо ви любителів жувальної гумки без цукру, то не варто думати, що вашому здоров’ю ніщо не загрожує

Справа в тому, що вона, як втім, і інші продукти, що містять у своєму складі сорбіт.

285515_1

Якщо ви відносите себе до любителів жувальної гумки без цукру, то не варто думати, що вашому здоров’ю ніщо не загрожує. Справа в тому, що вона, як втім, і інші продукти, що містять у своєму складі сорбіт, який є підсолоджувачем, можуть стати причиною порушення роботи кишечника, і, як наслідок, привести до втрати ваги, передає Ukr.Media.

Вчені з Берлінського університету повідомляють про те, що вони спостерігали двох пацієнтів, які були любителями жувальної гумки без цукру, це була дівчина двадцяти одного року і чоловік сорока шести років. Обидва страждали від хронічної діареї та болей у животі, у результаті тільки за вісім місяців дівчина втратила у вазі одинадцять кілограмів, а чоловік в два рази більше. Ці цифри відповідали приблизно двадцяти відсотків від їх початкового ваги.

В результаті проведених обстежень не вдавалося встановити істинну причину захворювання, яка була знайдена лише після проведеного аналізу їх повсякденного харчового раціону. Як виявилося, всі симптоми, які спостерігалися у цих людей, були викликані надмірним захопленням жувальною гумкою, вірніше замінником цукру – сорбітом.

При цьому, дівчина вживала близько п’ятнадцяти пластинок жуйки, що становить приблизно двадцять грамів сорбіту, а чоловік – двадцять пластинок, плюс до цього ще й двісті грамів цукерок, з цим же замінником цукру, а це відповідало тридцяти грамам сорбіту. Після того, як за рекомендацією лікарів пацієнти відмовилися від жувальної гумки, робота кишечника відновилася, а вага почав збільшуватися. Справа в тому, що сорбіт, або інакше Е420, потрапляючи в кишечник, діє як осмотичний проносний засіб, тобто притягує воду, тим самим, порушуючи всмоктування, що і призводить до розладів кишечника.

Читайте також  Таємниці носа, або чому при нежиті не можна використовувати судинозвужувальні краплі

Хоч даний ефект давно вивчений, багато людей навіть не підозрюють про те, що проблеми гастроентерологічного характеру, пов’язані з вживанням продуктів, що містять цукрозамінники. Також, вчені попереджають, що не слід застосовувати в якості засобів для схуднення продукти, що містять сорбіт.

В іншому випадку, організм не всмоктує значну частину важливих харчових компонентів, необхідних для нормального функціонування кишечника

.А людям, що страждають на діабет, слід дотримуватися особливої обережності, так як в силу обставин, продукти, що містять замінники цукру, входять в їх щоденний раціон.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.