Розбрат в елітах: путінські олігархи влаштовують саботаж диктатору

Російська еліта руйнується, як картковий будинок. Не так швидко, як нам хотілося б, але очевидно, що в ній відбуваються певні процеси, які можуть призвести до краху путінського режиму.

Після вторгнення Росії до України “друзі” Путіна зіткнулися із санкціями у Великій Британії, США та країни Європейського союзу. Одним із них став наближений до Путіна олігарх Алішер Усманов, статки якого оцінюються в 19 мільярдів доларів.

Вчора ми писали, що Усманов офіційно розлучився з дружиною Іриною Віннер-Усмановою – відомою у кулуарах персоною, яка була першою тренеркою коханки Путіна – гімнастки Аліни Кабаєвої. До речі, саме з легкої руки сім’ї Усманових Путіна і познайомили із тодішньою його фавориткою. Як тоді, так і зараз диктатор має ніжні почуття до спортсменок.

Телеграм-канал Generall SVR розповів деякі подробиці гучного розлучення Усманова та Віннер.

“Вчора стало відомо, що після тридцяти років шлюбу розлучилися Алішер Усманов та Ірина Віннер. Це було б абсолютно пересічною подією, але є обставини, які дозволяють сказати, що з розпадом цього шлюбу завершується епоха згоди і починається хаотичний рух, який призведе до кризи в елітах і в результаті до їхнього глобального розколу”, — пише канал.

Далі розповідають подробиці про те, що шлюб Усманова і Віннер був дуже вигідним симбіозом для обох. І ось чому.

Віннер як звідниця постачала дівчат до Кремля, набувала водночас зв’язків, а Усманов цими зв’язками вдало користувався, заробляючи гроші. Стосунки Путіна і Кабаєвої швидко розвивалися і переросли в щось більше, ніж просто захоплення, а Віннер і Усманов стали близькими і бажаними людьми в президентському оточенні. Аліна Кабаєва завжди з особливими почуттями ставилася до Ірини Віннер, і її тоді ще майбутній співмешканець Володимир Путін також перейнявся симпатією до Віннер і таким чином зблизився з Усмановим, який у підсумку став одним із довірених осіб та “гаманців” президента. Вхід у пул мільярдів і як наслідок одного з найбагатших людей Росії для Усманова став можливим завдяки знайомству з президентом Путіним. Сам Усманов на той час не заперечував позитивну роль Путіна у швидкому зростанні його добробуту”, – пише канал.

Читайте також  Куратором Франківщини на час карантину призначено Ріната Ахметова – ЗМІ

Стверджується, що саме до Аліни Кабаєвої звернулася Віннер за допомогою (ймовірно, йшлося про розлучення та поділ майна), щоб ексгімнастка сприяла тому, щоб Путін вплинув на Усманова. Саме це президент і зробив, запропонувавши олігарху погодитися з умовами розлучення та не ображати ексдружину Ірину.

Ходять і інші чутки в кулуарах, мовляв, Усманов — останній із тих, хто готовий дотримуватися рекомендацій президента, адже більшість наближених до диктатора осіб дивляться на такі рекомендації президента в кращому разі філософськи, а то й зовсім їх саботують.

“Путін припиняє бути “єдиним і справедливим” суддею у вирішенні суперечок і конфліктів усередині еліт. Найближчим часом це стане просто очевидним для всіх, а там і кінець епохи Путіна не за горами, безславний кінець”, — пише канал.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.