Що відбувається з вашим тілом, коли ви займаєтеся сексом

Здорове сексуальне життя не лише приносить задоволення, але й має фізичні та психічні переваги.

Зміст
Секс покращує роботу серця
Шкіра починає сяяти
Ви почнете краще спати
Рівень стресу різко знижується
Імунна система зміцнюється
Больові відчуття зменшуються
Ризик раку передміхурової залози знижується
Дослідження виявили декілька змін у вашому організмі під час сексу.

Секс покращує роботу серця
Секс, як і будь-яка інша фізична активність, стимулює роботу серця. Дослідження, опубліковане в American Journal of Cardiology в січні 2015 року, показало, що чоловіки, які займалися сексом понад два рази на тиждень, знижували ризик серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто займався сексом лише раз на місяць або рідше.

У разі з жінками дослідження, опубліковане в Journal of Health and Social Behavior, показало, що сексуально активні жінки мають менший ризик проблем із серцем у майбутньому. Але, на відміну від багатьох попередніх досліджень, у цьому науковці виявили підвищений ризик серцевих подій у літніх чоловіків із високим рівнем сексуальної активності.

Річ у тому, що, за словами дослідників з Гарвардської медичної школи, секс рідко підвищує частоту серцевих скорочень у чоловіків вище 130 ударів на хвилину, «що дорівнює грі в пінг-понг чи танцювальному сету».

Шкіра починає сяяти
Це «ранкове світіння» не лише у вашій голові. Дерматологи виявили, що секс може допомогти зробити шкіру здоровішою. Мелісса Піліанг, докторка медицини, дерматологиня клініки Клівленда, пояснила це так: “Як і інші види фізичних вправ, секс викликає посилений приплив крові і поліпшує її живлення”.

Ба більше, секс знижує гормон стресу кортизолу, який може покращити вироблення колагену. Цей білок сприяє підвищенню еластичності шкіри і допомагає людині зберігати молодість.

Читайте також  В Україні заборонили ліки від геморою та опіків

Ви почнете краще спати
Дослідники з Австралії виявили, що сон понад 60% чоловіків і жінок покращився після оргазму зі своїм партнером. А огляд досліджень Університету Оттави 2016 року показав, що секс перед сном може зменшити стрес і допомогти жінкам, які страждають безсонням.

Як пояснив доктор медичних наук, невролог і фахівець зі сну Амер Хан, секс може призвести до виділення низки хімічних речовин, які допомагають заснути.

«Гормони, такі як дофамін, пролактин і прогестерон, впливають на розум з відчуттям полегшення, розслаблення та сонливості після акту задовільного сексу», – сказав Кан.

Рівень стресу різко знижується
Встановлено, що здорове статеве життя значно знижує рівень стресу людини та покращує її настрій. Дослідження 2019 року, опубліковане в Psychosomatic Medicine, показало, що близкість допомагає прискорити одужання від стресу як у чоловіків, так і у жінок.

Це пов’язано з вивільненням таких гормонів, як окситоцин та ендорфіни.

Ба більше, дослідження, опубліковане в журналі Biological Psychology, показало, що сексуальна активність пригнічує підвищення артеріального тиску під час стресу, особливо у тих партнерів, які практикують вагінальний чи анальний секс, на відміну від орального або мастурбації.

Імунна система зміцнюється
Дослідження, опубліковане в Psychological Reports, показало, що регулярний секс – один-два рази на тиждень – збільшує вироблення імуноглобіну, який відповідає за рівень лейкоцитів і допомагає імунній системі.

Дослідники виявили, що вам навіть не потрібен партнер для оргазму, щоб забезпечити помірне підвищення вашої імунної системи.

Ще один медичний експеримент довів: після оргазму у чоловіків спостерігається збільшення лейкоцитів.

Больові відчуття зменшуються
«Оргазм може блокувати біль», — сказав Баррі Р. Комісарук, доктор філософії, видатний професор послуг з Університету Рутгерса. Він пояснив, що секс вивільняє ендорфіни, які допомагають підвищити толерантність до болю.

Читайте також  Топ-5 жіночих секс-фантазій, про які вона соромиться вам розповісти

«Ми виявили, вагінальна стимуляція може блокувати хронічні болі в спині та ногах, і багато жінок сказали нам, що самостимуляція статевих органів може зменшити менструальні спазми, біль при артриті, а в деяких випадках навіть головний біль», — сказав Баррі Р. Комісарук.

Інтим може допомогти вам почуватись краще. Природні знеболювальні засоби організму, які називаються ендорфінами, вивільняються під час дотику та сексу. А близькість, яку ви відчуваєте під час заняття любов’ю, може допомогти вам почуватися сильнішими та краще впоратися з ними. ваш хронічний біль.

Ризик раку передміхурової залози знижується
Встановлено, що регулярне статеве життя допомагає знизити ризик раку простати у чоловіків. Спираючись на подальше дослідження фахівців охорони здоров’я, яке відстежило поведінку та здоров’я понад 29 тис. чоловіків у сфері охорони здоров’я, звіт 2016 року в журналі European Urology виявив переконливу кореляцію між частою еякуляцією та меншим ризиком раку передміхурової залози. Згідно з результатами дослідження, у чоловіків, які еякулювали більше 21 разу на місяць, ймовірність розвитку раку передміхурової залози була приблизно на 20% менше, ніж у тих, хто еякулював лише чотири-сім разів за той же період.

Еякуляція та безпечна сексуальна активність у дорослому віці можуть бути корисною стратегією для зниження ризику раку передміхурової залози.

Це сталося після дослідження 2 300 чоловіків, проведеного австралійськими дослідниками в 2003 році, яке виявило, що у тих, хто еякулював п’ять-сім разів на тиждень, на 36% знижувався ризик захворіти на рак передміхурової залози, ніж у тих, хто еякулював менше двох разів на тиждень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.