Названо країни, які можуть зникнути через глобальне потепління

Названо країни, які можуть зникнути через глобальне потепління.

Стрімка зміна клімату може стати причиною того, що з лиця Землі пропаде кілька країн. Про це попередили фахівці і відзначили, що в групу ризику в першу чергу увійшли острівні держави, які розташовуються в Тихому океані.

Про це повідомляє The Guardian.

Деякий час назад фахівцями ООН була опублікована доповідь, в якому говорилося про те, що наша планета нагрівається набагато швидше, ніж вважалося раніше. Через значне підвищення температури відбувається збільшення рівня моря. Вже зараз деякі острови почали це відчувати на собі, а в майбутньому ситуація стане тільки гірше.

Дослідження продемонструвало, що незабаром середня температура на планеті може збільшитися на півтора градуси. Це стане причиною того, що рівень моря збільшиться практично на півметра. Якщо ж показники температури стануть більше на два градуси, то рівень води зросте вже на три метри.

Кожні додаткові півградуса будуть провокувати виникнення безлічі неприємних явищ на планеті. Частими стануть теплові хвилі, посухи, рясні опади, а також аномальні зміни погоди. Раніше катаклізми відбувалися досить рідко – раз в 50 або навіть 100 років. Зараз же ситуація змінилася і через кожні 10 років трапляється якась катастрофа.

Тихоокеанський регіон виробляє мінімальну кількість викидів, які можуть зашкодити довкіллю. Показник не перевищує 0,23 від усього обсягу. Але саме ця область найперша зіткнулася з жахливими наслідками глобального потепління.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.