Хлопчику відрізало палець, коли він спускався з гірки на дитячому майданчику

У Рівному дитина, катаючись на гірці, втратила частину пальця.
Після інциденту хлопчика прооперували, зараз дитина вдома, активісти звертатимуться у поліцію, пише Суспільне.

До ГО “Ангели Життя” звернулася очевидиця інциденту, повідомила представниця цієї громадської організації Ліана Диновська. Жінка розповіла, що на майданчику у парку на Грабнику дитині відірвало пальця, який потрапив в дірку при спуску на гірці.

“Звернулась, каже, щоб ми самі поїхали подивились, що там купа дітей катається на цій гірці й трагедія може потворитись. Ми поїхали, а там скотчем заклеєна гірка. Ми будемо звертатись у поліцію, що до нас звернулись рівняни і повідомили, що діти перебувають у небезпеці, коли катаються на цій гірці”, – коментує Ліана Диновська.

Інформацію про травмовану дитину підтвердила заступниця головного лікаря обласної дитячої лікарні Любов Філик. Вона додала, що дворічного хлопчика госпіталізували у травматологічне відділення ввечері у п’ятницю, 21 травня. У нього була травматична ампутація частини фаланги. Дитині зробили операцію та в понеділок, 24 травня, виписали на амбулаторне лікування додому.

Під час візиту представників ГО “Ангели життя” у парк 26 травня вони зняли відео, у якому стані дитяча гірка.

Як повідомив керівник міського об’єднання парків Олексій Хмилецький, на їхньому балансі цей об’єкт не перебуває.

Цей майданчик реалізовували у рамках Громадського бюджету Рівного. Авторка проєкту, а нині депутатка Рівнеради Оксана Майборода розповіла, що об’єкт досі не взяли на баланс, хоча реалізований він був у 2020-му році.

“Всі об’єкти, які здані, документи здані, все профінансовано – вони мали б прийматися на баланс належним чином і відповідно слідкувати за експлуатацією цих об’єктів. Виробник гірок, коли йому скинули фото, був, м’яко кажучи…. Гірка проходила випробування і вони нам повідомили, що це перший випадок і вони її ремонтують. Вчора вони були, більшість швів прихопили. Але в них зламався їхній апарат, вони мають повернутися найближчим часом і її долагодити”, – сказала Оксана Майборода.

Читайте також  На Прикарпатті оголосили штормове попередження

Вона додала, що нині налагоджує роботу ремонтної бригади Тресту зеленого господарства, щоб таких ситуацій на спортивних, дитячих майданчиках не траплялось.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.