Смерть 8-річного Михайлика від COVID-19: Комісія перевіряє, чи вчасно дитині надали допомогу

Смерть 8-річного хлопчика від COVID-19: Комісія перевіряє, чи вчасно дитині надали допомогу

На Івано-Франківщині від ускладнень через коронавірус помер 8-річний хлопчик. Він мав чимало супутніх захворювань.
Дитина померла у Коломийській центральній районній лікарні. Хлопчик був вихованцем Печеніжинської спеціалізованої школи для дітей з інтелектуальними порушеннями, інформує “ТСН”.

За словами директорки школи, 14 жовтня він був вдома. 15 жовтня повернувся до школи без жодних симптомів. Але уже увечері у нього піднялася температура. Дитину забрали в реанімацію у тяжкому стані з пневмонією.

Як розповів медичний директор Коломийської ЦРЛ Віктор Бойко у коментарі “НТК”, дитину підключили до апарату ШВЛ. За добу він помер.

До слова, у хлопчика рік тому була важка пневмонія, але тоді його вилікували

У Печеніжині працює спеціальна комісія облдержадміністрації, яка перевіряє, чи вчасно дитині надали першу медичну допомогу.

Михайлик навчався у другому класі. Місцеві медики підтвердили, що хлопчик часто хворів, однак під час планового медогляду жодних проблем виявлено не було.

– Ми одразу викликали швидку. Діяли згідно з протоколом. Коли йому зробили експрес-тест на коронавірус, результат виявився негативним.

Вже за декілька годин Михайлику встановили діагноз – блискавична форма запалення легень. Covid-19 підтвердився лише після проведення ПЛР-тесту.

 

– У дитини було багато супутніх захворювань. Крім того, хлопець мав проблеми із дихальними шляхами. Минулого року він у нас лежав з важкою формою пневмонії. Висновок патологоанатома – двостороння пневмонія, – розповів головний лікар Коломийської Центральної районної лікарні Андрій Кошкін.

У Михайлика залишилися мама, тато і дві сестри. Для того, щоб довезти хлопчика до школи, щопонеділка батьки вставали о п’ятій ранку, щоб сісти на приміський поїзд, а потім – на автобус до Печеніжина.

Читайте також  На Франківщині чоловіка з дитиною покусали оси. Він помер на місці

Де саме дитина могла підхопити коронавірус, наразі невідомо. Також вирішуватиметься питання, чи потрібно проводити тестування усіх вихованців школи-інтернату.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: